Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

malý david

17. 4. 2011 20:08
obavy,že by rómové

brali čechům práci to se stát nemůže.

0 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

17. 4. 2011 19:57
Paradox

Sam pisete, ze doucujete za nase dane male vietnamciky a pak vychvalujete, jak jsou chytri. Proc je tedy musite doucovat? Nebo jde jen o etnobyznys? Potom nas obstastnujete informacemi o ekonomicke zachrane Ceska uspesnymi Vietnamci a pak schvalujete, ze je v poradku, ze neplati dane a deset jich ma jedno zdravotni pojisteni. Reknete tchyni, at uz na vas tak netlaci. Tem skutecne slusnym Vietnamcum (a par jich znam) delate ostudu a medvedi sluzbu. Parazitujte si na korytku etnobyznysu, ale nemlaskejte tak u toho.

0 0
možnosti
KN

Trupman

17. 4. 2011 19:56
Mícháte jabka a hrušky

Vy tvrdíte, že Vámi popisované události nejsou projevem rasismu a hned si od toho odvozujete, že jsou tedy projevem xenofobie. Evidentně znáte jen dva často omílané pojmy a když to tedy není ten jeden, tak to automaticky musí být ten druhý. Já Vám řeknu, že tyto v ČR občasné incidenty, které jste popsal, nejsou ani jedno. Ony jsou totiž jenom projevem obyčejného buranství a vzájemné netolerance některých jedinců. Tito nevychovaní jedinci, jako třeba ten Váš zavalitý řidič felicie, si totiž vždycky najdou nějakou nadávku/odlišnost na druhém - ona by na tom přechodu stejně tak mohla zavazet "stará vykopávka, natvrdlá blondýna", nebo "odpornej kuřbuřt".

A už vůbec nechápu tu Vaši rovnici, že když někdo nechce něco poznat, tak se ochuzuje o "obohacení". Víte, kulturní obohacení se dnes prezentuje jako veřejné dobro, který je každý nucen chtít. Já bych dával lidem možnost výběru a neodsuzoval je, pokud si nepřejou být obohaceni a rádi žijou stereotypně. Každému svobodné rozhodnutí...

0 0
možnosti
B

bruselátor

17. 4. 2011 20:08
Re: Mícháte jabka a hrušky

já bych autorovi doporučil kulturní obohacení mambou.

0 0
možnosti
MR

rodd

17. 4. 2011 19:50
Máme to v základu

a jde o čistý instinkt zachování čistoty své genetické informace, genomu, je to vlastně i ochranný mechanizmus. Není učen jen proti jiným etnikům, ale i osobám tělesně i psychicky postiženým a dalším "jevům". Milióny let nás to chránilo a dalo vzniknout našemu druhu, ale dnes již hodně využíváme svůj intelekt a duševní a morální statut. Zde je to již je vnímáno v jiné rovině, ale přirozenost je přirozenost a když není silná duševní nástavba je to pak předmětem různých myšlenkových postojů a projevů ... . Projev rasizmu je vlastně o vývoji a stavu duševního statutu člověka, jakou má jednak zkušenost a jednak rozhled a poznání ... .

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

17. 4. 2011 19:48
technicky vzato

ani vůči cikánům to nemůže být rasismus, protože jsou s námi stejná rasa.

U cikánů jde skutečně především o zkušenost. Asi i věřím, že u Vietnamců o závist (i když skoro nikdo není ochoten makat jako oni). Na druhou stranu může jít i o to, jaké cílové skupiny jste se ptal. portože libovolný puberťák - pardon. teenager - bude tvrdit, jak ho ostatní nechápou, nerozumí mu. A cizinci to alespoň mají na co vztáhnout.

.

Petr Hájek. Nick zapůjčen Karlem Drábkem, abych mohl diskutovat u svého článku.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

17. 4. 2011 21:48
Re: technicky vzato

Nojo, ale vysvětlujte xenofilovi, že jsou stejná rasa, když jsou černí a my jsme bílí. Vždyť takový chorobný xenofil je vlastně rasista, jen s opačným znaménkem. To, čeho se rasisté straní, on vyhledává a upřednostňuje. A zrovna jako rasisté, ani on nevidí dál, než k pigmentové vrstvě. Prostě to má jinou barvu, tak to *musí* být jiná rasa, no ne? ;-D

0 0
možnosti
HM

zluta-rozinka

17. 4. 2011 19:47
závist?

závidíme snad vietnamcům,  že neplatí daně a pojištění? že  hlavním zdrojem obživy jsou drogy a falsa? nic na tom nemění fakt, že některé jejich děti jsou již úspěšné i podle našich měřítek. všichni, kdo se živí prací a platí daně, platí také desátek ve formě sociálních dávek cikánům a evropský komfort asiatům, protože ani jedna z těchto menšin do českého rozpočtu nepřispívá. výjimky jen potvrzují pravidlo.

0 0
možnosti
B

bajo.ano

17. 4. 2011 19:46
v české republice není rasizmus,

 nýbrž jenom nespokojenost s tím, jak se jisté velké množině jedné menšiny ustupuje ve všech směrech a vydržuje se z našich peněz  !!!!!! a to je asi to poseroutkovství :-P

0 0
možnosti
N

notordluhousek

17. 4. 2011 19:40
tady dochazi take k paradoxu

velmi casto stejny clovek ktery v jedne diskusi nadava na vietnamce (a nebo se jim vysmiva) v druhe se jimi ohani jak podivejte se jak skvele se zaclenili jak u nas fungujou atd. ne co ti cikani.

bral bych to jako takovy legracni nas doplnek, kterym neni cista xenofobie, ale pokrytecka xenofobie

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4233x
Podnikatel a lektor. Spoluvlastník neortodoxního vzdělávacího centra AVIETTE. Milovník koček, čajů a dobrého vína.